luni, 1 noiembrie 2010

Blat Pizza

  Ingrediente:
  • aprox 500g faina
  • 1 plic dorojdie sau un cub de 25g drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1lingurita oregano
  • 1 lingurita busuioc
  • un praf sare
  • 1 lingura zahar 
  • 1 cana(250ml) apa calduta

 Aceasta cantitate ajunge pentru 3 tavi cu diametrul de 30cm. 250g faina se amesteca cu drojdia, zaharu, sarea, busuiocul si oregano, apoi se face o gaura in mijloc in care se toarna apa si uleiul de masline. Se amesteca si se mai adauga faina cat este nevoie astfel incat coca sa ramana moale si pufoasa. Chiar daca atunci cand o framantati se lipeste un pic de maini nu adaugati mai multa faina.
 Coca se pune la crescut intr-un castron uns cu ulei, intr-un loc cald. Se lasa la crescut pana isi dubleza sau chiar tripleaza volumul.

 Cand a crescut se rastoarna pe masa tapetata cu faina, se imparte in 3 si se intind 3 foi, care se aseaza in tavile tapetate cu faina.
 Sfat! Apucati-va de taiatul ingredientelor abia dupa ce ati asezat coca in tava pentru ai permite acesteia sa creasca un pic si in tava.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu