joi, 18 noiembrie 2010

Ciolan de porc la cuptor cu salata de cartofi

Reteta am gasito pe culinar.ro postata de pitt4 si pentru ca arata delicios am trecut la fapte. Am cumparat un ciolan de la picioarele din fata care e mai mic si fara prea multa grasime, as recomanda pentru reteta aceasta ciolanul de la spate care e mai gras. Grasimea se scurge in cuptor si ramane carnea mai frageda.
Ingredinte:
  • 1 ciolan
  • 3-4 catei usturoi
  • sare si piper
  • 1-2 lingurite chimen  
  • bere blonda 
 Se cresteaza soricul si se pune ciolanul la steamer vreo 30 de min. Amestecul de codimente se freaca pana devine o pasta. Cu aceasta pasta se freaca ciolanul dupa ce l-am aburit.
 Se baga ciolanul la cuptor pe gratar. Dedesubt se pune o tava cu apa. Se tine la cuptor cam 2ore si jumatate. Intre timp se stropeste de mai multe ori cu bere si in tava se pune apa.
 Ingredinte salata de cartofi:
  • Cartofi (vreo 4 pentru 2 portii)
  •  1-2 castraveti murati
  • 1 ceapa rosie 
  • sare si piper 
  • patrunjel verde
Ingrediente pentru sosul salatei
  • 2 linguri maioneza
  • un iaurt cremoso
  • 1 lingurita mustar 
  • sare 
 Se fierb cartofii in coaja si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie felii se pun intr-un bol. Se adauga castravetii si ceapa taiate cubulete, si patrunjelul tocat. Se stropesc cu otet, se adauga sare si piper si se amesteca un pic, nu prea tare ca se rup cartofii. Sosul se prepara prin amestecare tuturor ingredientelor.
!!! Atentie sosul se adauga peste salata inainte de a fi servita. 
Cand ciolanul e gata se scoate din cuptor si se serveste impreuna cu salata.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu