miercuri, 22 decembrie 2010

Tahini - Pasta de susan

Tahini este un ingredient de baza in bucataria orientala. Tahini este o pasta obtinuta prin zdrobirea semintelor de susan si se foloseste in preparate precum hummusul,baba ganoush si altele. Deasemenea poate fi folosit si ca sos,in combinatie cu usturoi si suc de lamaie pentru diferite preparate din carne sau legume.
Tahini este un aliment foarte sanatos fiind bogat in calciu, proteine si vitamina B.Contine de asemenea acizi grasi esentiali, foarte, vitamina E care reduce imbatranirea celulelor si metionina care are un rol important in detoxificarea ficatului si ajuta la absorbtia amino acizilor.
Atentie insa la silueta deoare ce contine ulei de susan care este bogat in calorii.
Ingrediente:
  • 200g seminte de susan
  • 8 linguri ulei de susan\masline (ambele uleiuri trebuie sa fie obtinute prin presare la rece)
Se incinge cuptorul. Semintele de susan se punt intr-o tava si se dau la cuptor cam 10 min pana devin aurii, dar nu mronii. Din cand in cand invartim in tava cu o spatul.
 Semintele se pun apoi in blender, se adauga uleiul si se mixeaza  pana devine o pasta. Din cand in cand opriti mixarea si curatati peretii blenderului.
 Tahini se pune in borcan si se poate pastra in frigider maxim 30 de zile.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu